2013. június 16., vasárnap

A legegyszerűbb tavaszi vacsora

Összesen három összetevő kell hozzá, és szerintem egy teljes értékű, izgalmas tavaszias vacsora. Az elkészítési idő sem több 20 percnél, és még edényből se kell sokat piszkolni, összesen egy serpenyő elég. :-)

Hozzávalók:
  • egy jó steakhús
  • egy adag zöld spárga
  • vöröshagyma
  • só, bors, zsiradék
Elkészítés:
A sózott-borsozott steak mehet bele a forró serpenyőbe, ahol pár (vastagságtól és hústól függően 4-5 perc) percig sütjük mindkét oldalát. Közben felaprítjuk a hagymát. A hús megy lefedve pihenni, hogy visszamenjenek a húslevek a szélébe is. A hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk, ezalatt a spárga kemény végét letörjük, megy a kukába a zöldségalaplébe, a többit pedig kb. egy centis darabokra vágjuk. Feltekerjük a gázt nagyobbra, mehet be a spárga, amit akár kicsit égettre is lehet pirítani a nagy lángon. Só, bors mehet rá közben.
A végeredmény egy komoly steak, ropogós, friss, lédús spárgával, tavaszi estékre szerintem tökéletes, és tényleg minimális munka kell hozzá.

Forrás: vilagevo.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése