2013. június 16., vasárnap

Édes meggyleves

Hozzávalók 4 személyre:


  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,2 liter kókusztej
  • 1 rúd vanília
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 40 dkg fagyasztott meggy

Elkészítés:
A tojások sárgáját a keményítővel eldolgozzuk, majd a kókusztej felével hígítjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a magjait kikaparjuk, majd a tojásos tejhez adjuk a magokat és a hüvelyt is. Felfőzzük, amikor besűrűsödött, felhígítjuk a maradék kókusztejjel, kivesszük a vaníliahüvelyt. A nyírfacukorral édesítjük, majd belekeverjük a fagyos meggyet, így a leves lehűl, a meggy felolvad.

Forrás: nlcafe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése